Mijn toekomstige paradijsje

Hallo mensen,

Dit is mijn eerste verhaal voor de website en het werd ook wel tijd dacht ik 🙂 Er is nu ook wat te vertellen want de bouw van mijn Tiny House gaat binnenkort starten! Als ik zie hoe mooi de huisjes van mijn buren Marloes en Marja zijn geworden, kan ik niet wachten tot de eerste schroeven in mijn huisje worden gezet. Samen met Ties Bosman, die ook het huisje van Marja heeft gebouwd, zijn we tot een heel mooi ontwerp gekomen waarbij rekening is gehouden met mijn wensen. En dat is vooral voldoende werkruimte in de keuken, omdat ik heel graag kook (en eet ;)). Daarnaast veel licht inval om zoveel mogelijk van het buiten te kunnen genieten.

Waarom wonen in een Tiny House? Ik ben in mijn leven vaak verhuisd, heb in bijzondere woningen gewoond, en een Tiny House zie ik als mijn nieuw huisproject(je). Het ontspullen is grotendeels al achter de rug na mijn verhuizing van Brabant terug naar Alkmaar vorig jaar. En ook het leven met een woonoppervlakte van 40 m2 is me het afgelopen half jaar heel goed bevallen! Het enige wat nu nog ontbreekt is een fijn buitenplaatsje………. Ik word heel blij en gelukkig met de gedachte straks in een gezellig knus Tiny House te kunnen wonen. Maar vooral de gedachte om op deze manier een zo klein mogelijk ecologisch voetafdruk achter te kunnen laten is bijzonder, want net als mijn buren is mijn Tiny House straks ook off-grid.

Als ergotherapeut begeleid ik dagelijks revalidanten die een proces doorlopen in het leren accepteren van hun ongemakken waarbij het leren loslaten en je waarden nastreven een van de centrale peilers zijn.  Zo ervaar ik het proces zelf ook die ik nu aan het doorlopen ben in mijn verdieping in het Tiny House movement. Terug naar de eenvoud en de dingen doen die er toe doen en wat jij belangrijk vind in het leven nastreven.

Ondanks dat we na de plaatsing van het huisje van Marloes afgelopen donderdag zorgelijk nieuws hebben ontvangen, blijf ik positief en laat ik de bouw van mijn Tiny House doorgaan. Ik geloof erin dat deze nieuwe duurzame manier van wonen in de toekomst een groots effect gaat bereiken. Laten we hopen dat het pilotproject Tiny House Alkmaar voortgezet kan worden, want ik wil heel graag met mijn toekomstige lieve buren dit nieuw avontuurtje gaan beleven!

6 gedachten over “Mijn toekomstige paradijsje”

  1. Dank je wel Linda!

   Heb ik je vandaag ook gezien bij de open dag van Marjolein? Had ik het goed gehoord dat je je huisje misschien ook door Ties laat bouwen?

 1. Dag Lan, ik zou zeker goede moed houden want misschien komt het allemaal gewoon goed. Ik herken je enthousiasme. Ben drie jaar geleden naar Groningen verhuisd en heb veel spullen achtergelaten in de Randstad. Ook ik heb gekozen voor een tiny house. Groningen Stad heeft onlangs twee locaties aangewezen waar dit soort huisjes zouden kunnen komen en ik heb mij aangesloten bij een groep mensen die op een van die plekken aan de slag wil. Ben van plan dit jaar nog te (laten) beginnen met de bouw. Ik wens je heel veel succes maar ook plezier met het realiseren van je ideale woning.

  1. Dank je wel Ineke!

   Dreams dont’t work if you don’t do.
   Risico’s durven nemen geeft soms stress, maar ik heb ervaren dat het deuren opent voor nieuwe ervaringen die je misgelopen zou hebben als je binnen je bekende patroon blijft denken en handelen. Heel veel succes met je project en ik kom graag een keer langs als je huis klaar is 😁

 2. Jullie hebben daar 1 prima plek. Voelde goed, toen Ik er vorige week even was. Ik heb NOMAD, als Mijn huisje. Ik zie het als natuurlijk met de zon en de warmte mee te trekken. Dat spaart ook ontzettend veel verwarmingskosten, kleren en zo voort. Sterkte Lan en veel plezier. Vanuit Schleswig, Noord Duitsland. <3 <3

  1. Dank je wel Naras!

   Wat een vrijheid om zo te leven 😄.
   Hopelijk kunnen we je in de toekomst opnieuw uitnodigen om langs te komen als tiny village Alkmaar compleet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *