Even voorstellen: Anniek en Mattias

Toen wij een jaar in een campertje leefden wisten we zeker dat het normale huisje, boompje, beestje niet voor ons bestemd was. Wij zijn Anniek Reehoorn en Mattias Wieles, we hebben elkaar in Amsterdam ontmoet. Lid van dezelfde studentenvereniging en allebei op zoek naar een avontuurlijk, groen en rustig leven. Na onze studies, Mattias in Duurzaamheid en Anniek in Sociale Geografie, bouwden we ons eigen campertje en was het tijd voor avontuur.

Met onze kleine gele camper bezochten we, in een jaar, de landen net buiten de Europese Unie; Marokko, Albanië, Turkije, Georgië en Oekraïne. Tijdens de reis werden we geïnspireerd door alternatieve woonvormen en beseften we dat we niet zo veel ruimte en spullen nodig hadden. We zagen onszelf alleen niet voor altijd in een klein geel campertje leven en zochten naar een alternatief. Zo vonden we ons ultieme droomhuis, een zelfvoorzienend tiny house.

Tijdens onze reis zijn we daarom ons volgende avontuur gaan voorbereiden, het leven in een tiny house. Op dit moment bouwt Mattias ons tiny house zelf in een werkplaats in Rotterdam. Het ontwerp is net even anders dan de ‘doorsnee’ tiny. Het ontwerp gaat uit van een oude wissellaadbak / koelcel. Een goed geïsoleerde casco, gaan we in vier maanden ombouwen naar een duurzaam huisje voor ons twee en onze hond Tobi. Alles over het ontwerp, ons systeem en de indeling gaan we delen op onze website: www.welivealittle.com.

Eind van het jaar gaan we dan echt verhuizen naar Alkmaar! Heel erg leuk om onderdeel te kunnen worden van een community van gelijkgezinden en te doen wat wij het leukst vinden. Buiten zijn, surfen en lopen bij het strand, zeilen, en bewust en duurzaam leven. Als je het leuk vind om onze reis mee te maken, volg ons dan op Instagram op www.instagram.com/welivealittle. Hier delen elke dag hoe het gaat met de bouw van ons huis en de avonturen die we verder beleven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *