We zijn compleet!

Het nieuwe jaar begon goed bij Tiny House Alkmaar, vrijdag 4 januari kwamen het vijfde, en laatste huisje naar Alkmaar. Het laatste Tiny House is van Mattias en Anniek, door henzelf ontworpen en gebouwd. Het idee om in een Tiny house te gaan wonen ontstond terwijl ze een jaar in en net buiten Europa reisden met hun zelf verbouwde campertje. Het leven met weinig spullen, veel buiten zijn en veel vrijheid beviel hun goed en de plannen voor de bouw van een eigen Tiny House ontstonden vanzelf. Mattias heeft de afgelopen vier maanden non-stop aan het huisje gebouwd in de werkplaats de Keilewerf in Rotterdam. Het kleine huisje heeft een kleine badkamer, een hoog bed, een verhoogde zithoek en zelfs een kleine zolder.

Het Tiny House werd met een normale vrachtwagen vervoerd, de basis van hun huisje is namelijk een koelwissellaadbak. De reis van Rotterdam naar Alkmaar verliep vlekkeloos, maar eenmaal aangekomen bij het Tiny House village Alkmaar werd het spannend. Er lagen niet genoeg rijplaten… Gelukkig stonden alle buren de kersverse bewoners op te wachten en hielp iedereen mee. Samen staan we sterk, want de enorm zware rijplaten werden soepel met de hand verplaats en uiteindelijk kon de vrachtwagen zonder problemen het blubberige grasveld op rijden. Het huisje werd op zijn pootjes neergezet en nu is het dorpje compleet. Drie huisjes op wielen, één op de grond en één op poten, zo zie je maar weer hoe verschillend Tiny Houses eruit kunnen zien. Samen met hun geadopteerde Griekse hond Tobi zijn ze afgelopen vrijdag meteen in het huisje getrokken. De eerste dagen zijn goed bevallen en het voelt goed dat het dorpje nu compleet is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *