Klussen met de Rabobank

Vorig jaar nam het team van Tiny House Alkmaar voor de eerste keer deel aan de beursvloer, een evenement van stichting de Waaier. De Waaier koppelt het bedrijfsleven aan maatschappelijke organisaties. Eens in de twee jaar organiseren ze een beursvloer waar deelnemers ‘matches’ met elkaar sluiten. Wij sloten zo’n match met de Rabobank Alkmaar en afgelopen maandag kwamen drie leden van het team financiële dienstverlening ons helpen met de aanleg van de gemeenschappelijke moestuin.

We hebben goed ons best gedaan om op te vallen op de beursvloer: groene polo’s aan met het Tiny House Alkmaar logo er op, een prachtige maquette van een Tiny House en eetbare tuin gemaakt. Ons doel was om helpende handjes vinden voor de aanleg van onze gemeenschappelijke eetbare en bloementuin. En als het even kon, ook nog wat houtsnippers en tuinaarde vinden. Via de Groot en Slot ontvingen we twee ladingen houtsnippers van de Groenmeesters. GP Groot hielp ons aan 8 kuub tuinaarde. De Rabobank en het UWV wilden ons helpen met het aanleggen van de tuin: beitsen van de moestuinbakken, het opzetten van een kasje en het aanleggen van houtsnipperpaden.

Het had wat voeten in de aarde (no pun intended 😉) voordat de klusdag eindelijke door kon gaan, maar afgelopen maandag was het dus zo ver. Sander Kouwenhoven van Rabobank Alkmaar stuurde ons drie collega’s die graag een middagje wilden helpen met het gereed maken van de moestuinbakken: beitsen, worteldoek nieten en vullen met tuinaarde. We hebben de moestuinbakken afgelopen jaar laten maken door Actief Talent Alkmaar. Deze zijn geïnspireerd door een ontwerp van Le Compostier en passen perfect in het tuinontwerp dat Buro Ruiter voor ons heeft gemaakt. We willen graag een gemeenschappelijke tuin creëren met veel eetbare planten en veel nuttige bloemen voor de bijen en andere insecten.

Lan, Anniek en Marjolein hebben het team van de Rabobank vergezeld en samen kwamen we een heel eind in een middagje. Er werd hard gewerkt, met af en toe tijd voor een biologisch sapje en een lekkere koek. Het eindresultaat mag er zijn: alle bakken zijn gebeitst en de eerste zijn al gevuld met de tuinaarde van GP Groot. Ze staan prachtig op hun plek, klaar om beplant of ingezaaid te worden. We zijn er hartstikke blij mee! Heel hartelijk dank voor jullie hulp, Kelly, Egbert en Nick!

4 gedachten over “Klussen met de Rabobank”

  1. Mooi geworden die verhoogde moestuinbakken. Erg leuk om te zien dat jullie de honingraat moestuinbakken op deze manier hebben gemaakt en bij jullie tinyhouses gaan gebruiken.
    Groet!
    Rowin Snijder – Le Compostier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *