Anniek

Anniek Reehoorn woont samen met haar Griekse adoptiehond Tobi in een zelfgebouwd Tiny House. Het idee voor een tiny house ontstond toen ze in een klein campertje de grenzen van Europa afreisde. De droom van een duurzaam, minimalistisch en avontuurlijk leven in Nederland is nu werkelijkheid geworden.

Anniek woont sinds 2019 in haar tiny house. Het ontwerp is net even anders dan de ‘doorsnee’ Tiny. Het ontwerp gaat uit van een oude wissellaadbak / koelcel. Deze goed geïsoleerde casco bouwde ze om tot een knus huisje. Het huis van 18 m2 heeft een slaapgedeelte, een woon/werk/keuken gedeelte en een chil plek. Van binnen heeft haar huis een warme uitstraling door al het hout, van buiten heeft de Tiny een industriële urban look.

Anniek vindt het leuk om veel buiten zijn, te sporten, te boulderen, lange wandelingen te maken met Tobi en in haar tuin te werken en chillen. Ze werkt als beleidsadviseur Mobiliteit, dus ze zit regelmatig ook binnen achter haar laptop. Ze spreekt veel af met vrienden en vindt het wonen in een community een grote toevoeging op haar leven.