Jacob

Hey, Ik ben Jacob. Ik ben geboren en getogen in regio Alkmaar en ben blij dat ik in deze regio kan blijven wonen.

Toen door corona de sportevenementen & reizen niet meer mogelijk waren en de grenzen dicht gingen werd het voor mij erg lastig om mijn werkzaamheden als buitensport & snowboardinstructeur uit te voeren. Ik vind het toch fijn om lekker bezig te zijn en mooie dingen te realiseren en had al jarenlang de droom om een eenvoudig en prettig huisje te ontwerpen en bouwen.

De corona periode leek mij een geschikt moment om deze droom tot realiteit te brengen. Ik kon wel gaan zitten klagen over wat er allemaal niet mogelijk was maar ik kijk liever naar wat er wel kan en mogelijk is. Het was een behoorlijk avontuur met heel veel keuzes die gemaakt moesten worden en uitdagingen die overwonnen moesten worden maar ik ben erg blij dat het gelukt is en dat ik met erg leuke buren op een nieuwe plek mag wonen. Ik heb gekozen voor een goed geïsoleerd huisje met veel ramen. Zo oogt het huis van binnen erg ruim en kan ik lekker naar buiten kijken en wordt het huisje snel lekker warm als het zonnetje erop schijnt. Door een creatief split level ontwerp wordt de beschikbare ruimte effectief benut en heb ik opslagruimte gerealiseerd voor de buitensport materialen. Ik ben namelijk net als vele van mijn buren fanatiek buitensporter en regelmatig te vinden tussen de golven op een surfboard of in het bos op de mountainbike.

Ik hoop dat we nog lang samen op deze fijne plek kunnen blijven wonen en dat we veel mensen kunnen inspireren en kunnen laten zien dat je helemaal niet zo veel nodig hebt en hoeft te verbruiken om prettig en comfortabel te wonen.